Allereerst maken we een afspraak om bij u de situatie op te nemen. Na inventarisering van uw wensen en eisen komen we met een schetsontwerp. Deze zal verder met u worden uitgewerkt tot een definitief tuinontwerp. Van dit tuinontwerp wordt een materiaallijst en/of beplantingsplan gemaakt. Op basis van deze gegevens kan Tuin+ Hoveniers een offerte opstellen voor de aanleg van uw droomtuin.

Mocht het zo zijn dat u nog niet toe bent, bijvoorbeeld financieel, om de tuin aan te (laten) leggen, met dit tuinontwerp op zak weet u in ieder geval wat het einddoel is en kunt u daar op uw eigen tempo naartoe werken. Wij hebben de ervaring dat mensen dit als prettig ervaren.

In principe zijn de mogelijkheden eindeloos. Er dient natuurlijk wel rekening te worden gehouden met invloeden van buitenaf. Denk aan zonlicht, schaduw, vocht en de grondsoort. Maar ook eventueel externe factoren buiten uw tuin als aangrenzende bomen, drukke wegen of speeltuin zal moeten worden meegenomen in de plannen. Zaken die de meeste mensen over het hoofd zien of niet aan denken zijn bijvoorbeeld beregeningsinstallatie, tuinverlichting en elektriciteit.

3D-Tuinontwerp

Sinds enige jaren zijn we ook in de gelegenheid om van uw tuinontwerp een 3D-tekening te maken. Dit is inclusief een film waarbij u een virtuele wandeling door uw toekomstige tuin kunt maken.  Bekijk hier onder een voorbeeld. Meer informatie hierover lees je hier.

Wilt u uw droomtuin laten ontwerpen?

Neem gerust contact op!